HATAY / ERZİN - Ülfet-Hüseyin Göktekin Anaokulu

HAYIRSEVERİMİZ

Okulumuza yaptıran Hayırseverimiz Sayın Süleyman GÖKTEKİN ve kıymetli eşi Ülfet GÖKTEKİN Hanım

OKULUMUZ HAYIRSEVERİ: SÜLEYMAN GÖKTEKİN

HAYIRSEVERİMİZİN ÖZGEÇMİŞİ:

Hüseyin  GÖKTEKİN  1921  Yılında  Erzin´de  doğdu.  İlkokul  mezunuydu. Çiftçilik  ve  Manifaturacılıkla  geçiniyordu.1946  Yılında  Ülfet  Hanım´la  evlendi.Evlilikleri  boyunca  mutlu   ve  uyumlu  bir  beraberlik  sergileyen  ve  çevrelerine  örnek  olan  çiftin  8  çocuğu  bulunmaktadır.

Yakın  çevresinde  Topal  Hüseyin  olarak  anılan  merhum  Hüseyin  GÖKTEKİN   İlkokul  mezunu  olmasına  rağmen  Eğitimin  önemini  kavramış,  kendini  sürekli  geliştirmiştir. Çocuklarının  eğitimi  ile  yakından  ilgilenmiş,  ömrü  boyunca  Eğitim  ve  hayır  kurumları  için  çalışmıştır. Tanıyan  herkes  tarafından  yaptığı  hayırlarla  anılan  Hüseyin  GÖKTEKİN,1991  yılında  Erzin´de   vefat  etmiştir.

Ülfet  GÖKTEKİN 1926  yılında  Erzin´de  doğdu.  Güleryüzlü ,  hoşgörülü  ve  alçak  gönüllü  bir  insan  olarak  tanınan  Ülfet  Hanım  çocuklarının   yetiştirilmesinde   ve  hayır  işlerinde  eşiyle  birlikte  hiç  bir  fedakarlıktan  kaçınmadan  çaba  sarffetti.

Erzin´de  bir  anaokulu  yapılması  fikrini  duyduğunda  heyacanlanan  heveslenen Ülfet  Hanım  çocuklarını  bu  işe  sevk  etti.

: Okulumuz 29.11.1999 Tarihli Valilik Oluruyla 1999-2000 Yılında eğitim Öğretime açılmıştır.

Yayın: 01.09.2014 - Güncelleme: 12.01.2023 16:06 - Görüntülenme: 1025

Etiketler :